In vizita din Franta, premierul este insotit si de sotia sa Daciana Sarbu. Europarlamentarul nu va participa insa la intalnirile pe care Victor Ponta le va avea maine cu presedintele Hollande si cu premierul francez.

Vizita premierului roman incepe la o zi dupa ce Le Figaro a publicat un articol din care rezulta o explozie a criminalitatii in Paris. Presa franceza scrie ca in ultimul an numarul furturilor din locuintele parisiene si din metrou a crescut cu peste 50 la suta.

Statistica readuce in atentie din nou problema imigrantilor. Iar liderii formatiunii nationaliste "Uniunea pentru o Miscare Populara" dau vina pe conationalii nostri. Intr-un articol publicat azi de Le Point el critica: "absenta fermitatii guvernului fata de delicventii de origine romana a condus la aceasta inmultire a infractiunilor", combinata cu "inactiunea primarului Parisului in desfiintarea taberelor insalubre de la portile capitalei."

Misiunea lui Ponta, care doreste sprijinul autoritatilor franceze pentru aderarea la Schengen este, se pare, foarte grea. Premierul roman va discuta si cu oamenii de afaceri francezi despre marile proiecte pe care se dezvolta companiile franceze in Romania.