Initial, anchetatorii francezi estimasera ca bijuterii in valoare de 40 de milioane de euro au fost furate in cadrul jafului armat de la hotelul Carlton, unde avea loc o expozitie.

Ulterior, Parchetul din Grasse a comunicat ca prejudiciul a fost estimat la aproximativ 103 milioane de euro (136 milioane de dolari). 

Acesta este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii din lume, fiind de acelasi nivel cu cel din februarie 2003 din Belgia (100 de milioane de euro).

Furtul de duminica a fost realizat de un barbat inarmat, cu fata acoperita, care a sustras ceasuri incrustate cu diamante din cadrul expozitiei.

Complexul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti apartine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 530 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania. 

In afara de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, pe piata locala compania mai detine terenuri in Bucuresti, Ploiesti si Arad. In prezent, acesta construieste o zona de birouri langa centrul AFI Palace Cotroceni si a mai anuntat inceperea unui centru comercial in zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri patrati.