"Marea Britanie este de o mie de ori mai importanta decat Uniunea Europeana. (...) Sa fim cinstiti - Uniunea Europeana nu functioneaza in mod corespunzator pentru noi in acest moment", a declarat Cameron, pledand pentru renegocierea relatiei Marii Britanii cu UE. 

In centrul renegocierii ar fi problema migratiei in cadrul Uniunii, iar Cameron va pleda pentru obtinerea unor derogari de la principiul "libertatii de circulatie". 

"Economia noastra a crescut mai mult decat cele ale altor tari europene. In mod paradoxal, nu avem atat de multi imigranti din Romania si Bulgaria, ci un numar foarte mare de italieni, spanioli si francezi", a afirmat Cameron, potrivit site-ului italian Blitzquotidiano.it. 

Cameron a avertizat ca va fi pregatit sa le recomande britanicilor sa voteze pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana daca nu reuseste sa reconfigureze relatia tarii cu Blocul comunitar. 

David Cameron a promis organizarea, in 2017, a unui referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la UE, daca va castiga alegerile parlamentare britanice in 2015 si daca nu va reusi reconfigurarea relatiei cu Blocul comunitar.

Citeste si: Cel mai performant centru de diagnostic in care pot fi descoperite cancerele de sange