Cameron a afirmat, dupa o intalnire cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, ca nu este convins ca schimbarea tratatului va intari uniunea monetara la care Marea Britanie a refuzat sa participe.

Daca tratatul UE va fi redeschis la summit-ul crucial de saptamana viitoare, Cameron va avea o agenda proprie.
Liderul britanic a spus ca institutiile zonei euro, precum Banca Centrala Europeana (BCE), trebuie sa sustina moneda pentru a convinge pietele ca au capacitatea sa faca acest lucru, iar tarile membre trebuie sa devina mai competitive. "Niciunul dintre aceste lucruri nu necesita modificarea tratatului, dar daca se va intampla acest fapt, ma voi asigura ca interesele Marii Britanii vor fi protejate si intarite", a afirmat Cameron.

In urma declaratiilor lui Cameron nu au avut loc o reactie imediata din partea biroului lui Sarkozy.

Cameron este supus presiunilor din partea euroscepticilor din Partidul Conservator, de a reduce legaturile cu UE si a se asigura ca orice miscare de pe continent spre uniunea fiscala nu lezeaza interesele centrului financiar londonez.
Sarkozy a incercat sa il convinga pe Cameron sa fie de acord cu proceduri de disciplina bugetara mai stricta pentru zona euro.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut vineri o modificare rapida dar limitata a tratatului UE, pentru eliminarea cauzelor care au dus la declansarea crizei datoriilor, ea avertizand ca europenii au in fata "un maraton" pentru recastigarea credibilitatii pierdute.

Citeste si:

Ski, capitale europene sau destinatii exotice? Cu ce oferte de sarbatori vin operatorii de turism

Prajitorul de paine cu radio sau mouse-ul cu telefon. Cele mai nastrusnice combinatii de gadgeturi FOTO