"Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene in cursul protestelor fata masurile de austeritate, cel putin noua persoane fiind ranite", relateaza BBC, explicand ca manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzandu-se treptat pe fondul nemultumirii generale fata de politicile Guvernului de la Bucuresti, scrie Mediafax.

"Oamenii au iesit pe strazi in mai multe orase pentru a exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate si fata de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucuresti au devenit violente in momentul in care manifestantii au refuzat sa plece, intrand in conflict cu fortele de ordine", noteaza Euronews, subliniind ca este a treia zi de proteste in Romania.

Agentia Press Association noteaza ca acestea sunt cele mai ample proteste organizate in Romania dupa venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, in 2004.

Conform Associated Press, protestele sunt rezultatul "starii de nemultumire in legatura cu reducerile salariale, diminuarea indemnizatiilor sociale, majorarea taxelor si coruptia generalizata" din Romania.

"Protestele au izbucnit joi, dupa demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sanatatii. Pe fondul presiunilor publice, presedintele Traian Basescu a retras proiectul, argumentand ca si-a dat seama ca majoritatea angajatilor din sistemul medical se opun schimbarii", comenteaza si CNN.

In afara de protestele cu accente violente de la Bucuresti, "sute de persoane au manifestat si in alte orase ale tarii pentru a exprima opozitia fata de proiectul reformei sanatatii", a scris Agentia France-Presse.

Citeste si:

Google a facut-o lata. Probabil cea mai mare greseala din istoria gigantului online

De la agonie la extaz. 3 oameni simpli povestesc cum au facut miliarde $ din nimic