"Ar fi un proces care ar putea fi administrat in actualele conditii. Trebuie, insa, sa adaugam ca nu este dorit un astfel de rezultat, intrucat ar comporta riscuri semnificative, mai ales pentru oamenii obisnuiti din Grecia", a spus presedintele Eurogrup, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Intrebat daca poate exclude categoric acest deznodamant, Juncker a raspuns: "In orice caz nu pana in toamna si nici dupa".

Juncker, care ocupa si pozitia de premier al Luxemburgului, a criticat modul in care este tratat subiectul in presa, atat in nordul cat si in sudul Europei.

"Germanii si presa germana vorbesc despre Grecia ca si cum grecii ar fi oameni care nu sunt demni de respect. Nu este cazul. Grecii au de suferit din cauza crizei si a masurilor luate. De asemenea, grecii in ziarele lor o infatiseaza pe Merkel de parca ar fi mostenitoarea nazistilor", a afirmat Juncker.

Intr-un interviu acordat presei germane in iulie, Jean -Claude Juncker a declarat ca iesirea Greciei din zona euro nu se afla printre ipotezele sale de lucru si i-a criticat dur pe cei care au facut declaratii in aceasta directie.