"Moartea neasteptata a lui Pierre Wauthier m-a socat profund. Am motive sa cred ca familia considera ca ar trebui sa imi asum partea mea de responsabilitate, oricat de nefondate ar fi acuzatiile", a aratat Ackermann intr-un comunicat.

Wauthier, in varsta de 53 de ani, casatorit si tatal a doi copii, a fost gasit luni mort in locuinta sa. Potrivit politiei din Zug, Elvetia, autopsia a indicat ca acesta s-ar fi sinucis.

Wauthier a fost numit director financiar la Zurich Insurance, cel mai mare asigurator din Elvetia, in septembrie 2011, el detinand anterior alte functii de conducere in grup.

Ackermann, nascut in Elvetia, a condus pana anul trecut Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, timp de zece ani.

El va fi inlocuit, interimar, de vicepresedintele Tom de Swaan, membru in board-ul Zurich Insurance din 2006. De Swaan a fost director financiar al ABN Amro Bank din 1996 si pana in mai 2006.

Actiunile Zurich Insurance au scazut in urma informatiilor cu pana la 3,8%.

Wauthier este al doilea director de rang inalt al unei companii elvetiene care si-a luat viata in ultimele cinci saptamani. Carsten Schloter, in varsta de 49 de ani, director general al Swisscom, cea mai mare companie de telefonie din Elvetia, a fost gasit mort in locuinta sa, pe 23 iulie.