Desi purtatorul de cuvant al presedintiei ruse a negat incheierea unui armistitiu, avand in vedere ca Rusia nu este impliacata in evenimentele care au loc in estul Ucrainei, acesta a declarat ca cele doua tari au facut pasi importanti pentru aplanarea conflictului.

Exporturile de grau din Rusia si Ucraina acopera aproape 21% din totalul exporturilor la nivel mondial, iar livrarile de cereale din regiune au continuat in timpul conflictului dintre cele doua state.

"Tot ce putem face este sa asteptam sa vedem cum va evoluea situatia. Momentan, investitorii sunt convinsi ca cele doua tari ar putea ajunge la un acord", a declarat Dave Norris, broker independent.

Pretul contractului futures cu livrare in decembrie a scazut miercuri la bursa de marfuri din Chicago cu 1,3% la 5,48 de dolari pe busel (unitate de masura egala cu 36 de litri), dupa ce anterior a coborat la 5,4475 de dolari pe busel, minimul din data de 14 august.

La bursa din Paris, contractul futures cu livrare in noiembrie este cotat la 172,50 euro pe tona, in scadere cu 0,6% fata de marti.

Si cotatiile porumbului au scazut in sedinta de miercuri. La Chicago, contractul futures cu livrare in decembrie a coborat cu 1% la 3,60 de dolari pe busel, cel mai mic pret din 12 august, cand a fost tranzactionat la 3,58 de dolari, minimul ultimilor patru ani.

Egiptul, cel mai mare importator de cereale din lume, va organiza joi o noua runda de licitatii. Cea mai recenta achizitie a avut loc pe 26 august, cand a cumparat 60.000 tone de grau din Romania si 115.000 tone din Rusia, in schimbul a 45,3 milioane de dolari.