“Dupa un an in care realitatea a depasit chiar si cele mai improbabile posibilitati, cu surpriza Brexit si rezultatul alegerilor din SUA-tema comuna pentru Previziunile Controversate pentru 2017 este aceea ca vremurile grele necesita decizii pe masura. Avand in vedere ca schimbarea are mereu loc in vremuri de criza, 2017 ar putea fi ca un semnal de alarma cand se va putea observa o adevarata abatere de la modul in care se fac afacerile de obicei, atat in ce priveste expansionismul bancii centrale, cat si cu privire la politicile de austeritate ale guvernului ce au caracterizat criza de dupa 2009”, a declarat Steen Jakobsen, economist sef la Saxo Bank.

Conform “Previziunilor Controversate” ale Saxo Bank pentru 2017, PIB-ul Chinei creste cu 8%, iar SHCOMP ajunge la 5000, Fed ia exemplul Bancii Japoniei pentru a readuce obligatiunile guvernamentale pe 10 ani la 1,5%, rata nerambursarii pentru randament mare depaseste 25%, iar Brexitul nu mai are loc pentru ca Marea Britanie ramane in UE (Bremain).

Totodata, un val de vanzari speculative va duce la o scadere a cuprului la minimul din timpul crizei financiare din 2009, la 1,25 dolari/lb, castiguri imense pentru Bitcoin, pe masura ce criptovalutele cresc, reforma din sistemul de sanatate american declanseaza panica in acest sector, peso-ul mexican ia avant, mai ales fata de dolarul canadian, bancile italiene sunt cel mai performant activ in capitaluri proprii, UE stimuleaza cresterea prin euro-obligatiuni mutuale.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist in investitii si tranzactionare multi-asset ce ofera un set complet de tehnologii, instrumente si strategii de tranzactionare si investitii. Fondat in 1992, Saxo are peste 1.500 de angajati in centre financiare de pe intreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai si Tokio.