''Acesta este un moment din seria 'cine-ar fi crezut?'. Aici am o monedă a regatului nostru, o monedă cu valoarea de cinci lire sterline, emisă de The Royal Mint, cu un design clasic", a declarat chitaristul principal al trupei Queen, Brian May, într-o înregistrare video în care prezintă o monedă de o uncie, fabricată din argint.

"Pe o faţă o avem pe regină (Elisabeta a II-a, n.r.), pe cealaltă faţă avem trupa Queen. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată", a adăugat celebrul muzician britanic.

Pe toate monedele şi bancnotele britanice apare chipul monarhului - regina Elisabeta a II-a.

Noua monedă, prezentată luni, conţine logoul trupei şi instrumentele la care au cântat membrii formaţiei Queen: pianul Bechstein folosit de Freddie Mercury când a înregistrat cântecul "Bohemian Rhapsody", chitara "Red Special" utilizată de Brian May, setul de tobe Ludwig la care a cântat Roger Taylor şi chitara bas Fender Precision folosită de John Deacon.

Designerul monedei, Chris Facey, a adus la rândul său un tribut piesei "Bohemian Rhapsody", unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul trupei Queen, printr-un design special, în care anumite clape ale pianului de pe monedă par a fi apăsate pentru a reproduce primele note din acest single celebru, au precizat reprezentanţii The Royal Mint într-un comunicat.

Noua monedă comemorativă este disponibilă în aur şi argint, cu preţuri care variază de la 13 lire sterline pentru moneda necirculată de 5 lire Brilliant şi până la 2.100 de lire sterline pentru moneda din aur de o uncie.

Piesa dedicată trupei Queen este prima monedă emisă de The Royal Mint în cadrul unei serii viitoare, intitulată "Music Legends".