Primarul a lansat un atac "nimicitor" asupra Ministerului britanic de Externe, pentru aceste avertismente, comenteaza publicatia conservatoare britanica.

Marino a acuzat diplomatia britanica de faptul ca raspandeste minciuni despre Roma si-i ofenseaza cu aroganta pe romani, dupa ce Londra si-a avertizat turistii sa aiba grija de portofele in gara centrala si cand se afla la bordul autobuzului numarul 64 catre Vatican, cunoscuta ca o ruta pe care hotiii de buzunare opereaza in timp ce turistii admira orasul. 

Turistii sunt adesea "hartuiti si impinsi pentru a li se distrage atentia" de catre escroci, dupa care complicii lor le fura bunurile, a avertizat Foreign Office. 

Marino a catalogat aceste afirmatii ca "inselatoare si false".

"Exista statistici internationale care arata ca Londra este mult mai periculoasa ca Roma in ceea ce priveste infractionalitatea", a spus el.

"Romanii ii primesc cu bucurie pe toti turistii din Marea Britanie, dar sunt ofensati de avertismente care au un iz de superioritate, inexistenta", a subliniat primarul. 

In pofida izbucnirii primarului, infractionalitatea in zona Garii Termini din Roma a devenit alarmanta, scrie The Telegraph, adaugand ca Marino a anuntat personal luna trecuta ca vor fi instalate bariere la capatul peroanelor pentru a opri cresterea numarului hotilor care urca in trenuri, fura bagaje si dispar. 

Seful politiei din Roma, Giuseppe Pecoraro, a declarat ca numarul patrulelor de politie va fi suplimentat in vederea opririi "invaziei" garii de catre hoti de buzunare. Saptamana trecuta, 32 de hoti de buzunare au fost arestati de catre politie in zone din oras frecventate de turisti, inclusiv 21 de romani, romii fiind cunoscuti pentru faptul ca antreneaza copii ca hoti de buzunare, scrie The Telegraph. 

Foreign Office mai avertizeaza ca, in Italia, vizitatorilor le pot fi oferite bauturi "botezate" sau ca acestia pot fi jefuiti in timp ce dorm la bordul unor trenuri de noapte. 

Marino a replicat ca este mai ingrijorat de pericolele pe care le au de infruntat oamenii in Londra, adaugand ca sustine deplin avertismentele adresate de catre Ministerul italian de Externe italienilor care viziteaza Marea Britanie si care, a apreciat el, "ii avertizeaza asupra pericolelor din numeroase cartiere londoneze".

Pe un site care poate fi accesat de pe site-ul diplomatiei italiene, turistii care pleaca la Londra sunt sfatuiti sa fie "foarte atenti si precauti" in mijloacele de transport, furturile din buzunare inregistrand o crestere, precizeaza publicatia.  Insa jurnalistul Paolo Conti a intervenit in aceasta polemica, adresandu-i-se primarului duminica. El argumenteaza in Corriere della Sera ca "in garile din Londra nu esti asaltat de bande de imigranti, majoritatea alcatuite din minori", iar londonezii "sunt rareori furati din buzunare la metrou". "Romanii nu sunt ofensati de Foreign Office, care-si face treaba, draga domnule Marino, ci de catre escrocii care le fac viata amara in gara, pe aeroport si in prea multe autobuze", a conchis el.