Investitorii provin din Connecticut, Hawai, Illinois, Louisiana, Massachusetts, Carolina de Nord si Pennsylvania.

Shavers, in varsta de 30 de ani, este originar din McKinney, Texas, si este supranumit "the Bitcoin Bernie Madoff".

Potrivit SEC, Shavers a inselat investitorii cu monede bitcoin in valoare de 4,5 milioane de dolari, deturnand o parte din fondurile atrase in folosul propriu. El a vandut monedele virtuale pentru a-si plati chiria, cheltuielile cu masina, mesele, cumparaturile si distractiile la cazino.

Moneda virtuala Bitcoin a fost lansata de Satoshi Nakamoto in 2009, pentru a fi folosita in plati electronice. Satoshi Nakamoto este un pseodonim pentru o persoana sau un grup de persoane, a caror identitate nu este publica, care a proiectat protocolul Bitcoin in 2008 si a lansat programul open-source in 2009.

Valoarea unei monede bitcoin a fost anul trecut de sub 5 dolari, dar in luna aprilie a atins un maxim de 266 de dolari. In prezent, moneda bitcoin valoreaza circa 97 de dolari, iar unii analisti considera ca se indreapta spre nivelul zero.

Shavers a promis oamenilor ca investitiile in bitcoin vor creste cu 7% pe saptamana, prin intermediul unor servicii de arbitraj pe care le oferea. Compania sa, Bitcoin Savings & Trust, s-a numit initial First Pirate Savings & Trust.