Cel de-al patrulea yaht al miliardarului , Eclipse, este o mega-constructie care seamana mai degraba cu un vas de croaziera. Ambarcatiunea a iesit recent din santierele navale de la Hamburg si pare sa fi fost proiectata dupa regula "cu cat mai mare, cu atat mai bine".

Constructia si dotarile au costat, se pare, 830 de milioane de euro, de doua ori mai mult decat bugetul initial.

Yahtul, descris de cei care l-au vazut de-aproape drept un "castel plutitor", este dotat cu un mini-submarin, un sistem anti-racheta si lasere care sa anihileze teleobiectivele paparazzilor. Are noua punti, o sala de cinema si un dormitor principal, cu acoperis culisant, pentru ca Abramovici si iubita lui, Daria, sa poata dormi sub cerul instelat. Eclipse mai are si doua piscine, doua heliporturi si 24 de cabine pentru oaspeti.

Asemenea dotari fac celelalte super-yahturi de milionari sa para modeste prin comparatie. Costurile de intretinere nu sunt nici ele de neglijat.

"Ai un echipaj, trebuie sa alimentezi, un plin costa cam 500.000 de euro, depinde cat de des il folosesti, trebuie sa il andochezi undeva, trebuie sa il cureti, ai de platit asigurarea, probabil cam 40 de milioane de euro pe an", explica  Markus Krall, editor revista Boat Exclusive

Pe locul 53 in topul celor mai bogati oameni din lume, Abramovici are o avere de 9.3 miliarde de euro si nu a fost niciodara zgarcit cand a fost vorba de confortul personal.

Zboara la bordul celui mai mare avion privat din lume, un Boeing 767 botezat "Banditul", are in garaj 10 masini de lux si se pregateste sa se mute in noua vila de la Londra, in valoare de 170 de milioane de euro.