Co-directorii generali ai Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen, au fost nevoiti sa constituie provizioane pentru costurile de inchidere a unor investigatii privind rolul bancii in manipularea dobanzilor interbancare si procesele legate de operatiunile pe piata imobiliara americana. 

Deutsche Bank se numara totodata intre bancile de investitii care se confrunta cu reducerea activitatilor de trading pe piata instrumentelor financiare cu venituri fixe, care genereaza o mare parte a profitului, in conditiile in care investitorii asteapta sa vada daca Rezerva Federala americana va incepe restrangerea achizitiilor lunare de obligatiuni. 

"Marimea costurilor litigiilor a fost surprinzatoare. Sa speram ca vor anunta in curand acorduri de inchidere a acestora. Dupa ce se va intampla acest lucru, investitorii se vor putea relaxa", a declarat Andrew Stimpson, analist la compania Keefe, Bruyette & Woods.

Rezervele Deutsche Bank pentru litigii au urcat la 4,1 miliarde de euro in trimestrul al treilea, cresterea cu 1,2 miliarde de euro a acestora fiind peste cea de 308 milioane de euro anticipata de analisti. 

O sursa apropiata situatiei a aratat saptamana trecuta ca Deutsche Bank intervieveaza circa 50 de angajati, investigand daca traderii au incercat sa manipuleze dobanzile interbancare. 

Autoritatile din intreaga lume ancheteaza daca peste 12 banci, intre care si Deutsche Bank, au colaborat pentru a influenta dobanda Libor. Barclays, UBS si Royal Bank of Scotland se numara printre companiile care au platit circa 2,6 miliarde de dolari, sub forma de amenzi, dupa ce au recunoscut comportamentul incorect.  Rabobank Groep, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din Olanda, va plati circa 1 miliard de dolari, din acelasi motiv, au declarat saptamana trecuta doua surse.