Profitul net a scazut la 20 milioane de euro (22 milioane de dolari) in perioada aprilie - iunie 2016, de la 796 milioane de euro in trimestrul doi din 2015.

"Daca actualul mediu economic dificil va persista, va trebui sa intensificam masurile programului nostru de restructurare", a afirmat directorul general John Cryan.

Veniturile au scazut cu 20% in trimestrul doi din 2016, la 7,4 miliarde de euro. Declinul reflecta conditiile dificile de pe piete, din cauza incertitudinilor provocate de votul pentru iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), se arata in comunicatul bancii germane.

Bancherul britanic John Cryan a preluat anul trecut conducerea Deutsche Bank, demarand un program de revizuire generala a activitatii bancii, costurile de restructurare fiind estimate anul acesta la 207 milioane de euro.

Deutsche Bank a majorat provizioanele pentru creditele neperformante la 259 milioane de euro, de la 151 de milioane de euro in urma cu un an.

In ultima vreme, ingrijorarile cu privire la soliditatea financiara a Deutsche Bank au afectat cotatia actiunilor bancii germane. Anul acesta, titlurile Deutsche Bank au scazut cu 43%, capitalizarea bursiera aproape s-a injumatatit.

Legaturile pe care Deutsche Bank le are cu cele mai mari banci ale lumii fac din grupul german cel mai mare risc potential la adresa sistemului financiar global, a avertizat luna trecuta Fondul Monetar International.

FMI a comparat posibilele amenintari la adresa stabilitatii financiare care ar putea veni din partea bancilor de importanta sistemica globala, intr-o analiza a sectorului bancar si de asigurari din Germania.

"In randul bancilor de importanta sistemica globala, Deutsche Bank pare a fi cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmata de HSBC si Credit Suisse", se arata in analiza FMI.