Manifestantii protestau fata de amenintarea de evacuare, luni, a taberei lor de corturi din McPherson Square, in apropiere de Casa Alba.

In fata hotelului de cinci stele unde se desfasura gala anuala a Alfalfa Club, manifestantii au dansat si au sarit in fata politistilor ramasi perplecsi.

In primul rand al dansatorilor si in pofida temperaturilor hibernale, se aflau mai multe tinere cu sanii dezgoliti, dintre care una isi scrisese pe abdomen cuvintele "libertate de exprimare". Tinerii erau de asemena dezbracati pana la curea.

Agentii NPS (National Park Service) i-au anuntat vineri pe protestatarii ca intentioneaza sa puna in aplicare, incepand de luni, interdictia de a campa pe durata noptii in McPherson Square dupa ce au tolerat acest comportament pana in prezent.

Miscarea anticapitalista care a inceput in septembrie la New York cu Occupy Wall Street se imparte la Washington in doua tabere: Occupy DC in McPherson Square si Occupy Washington DC in Freedom Plaza, ambele situate in apropiere de Casa Alba.

Autoritatile, care s-au dovedit binevoitoare multa vreme, au manifestat recent semne de agasare in fata persistentei miscarii de ocupare din Washington, ultimul bastion vizibil al protestelor de la indepartarea militantilor din parcul Zuccotti din New York.

Citeste si:

Dupa 40 de ani de absenta, Romania a stralucit la turneul Australian Open. Horia Tecau a castigat titlul de Grand Slam si 1 mil. $ recompensa