BCE cumpara de pe pietele secundare obligatiuni ale statelor cu probleme financiare, precum Spania sau Italia, pentru a combate o crestere a costurilor de imprumut ale acestora.

"Suntem toti ingrijorati de criza din zona euro. Daca nu sunt luate masuri de urgenta (...), urmatoarea etapa este stagnarea. Contam pe autoritatile si statele Uniunii Europene pentru a interveni in proces si a impiedica dezvoltarea acestor evenimente", a declarat Putin in fata expertilor internationali din Clubul Valdai, reuniti la periferia Moscovei pentru conferinta lor anuala privind Rusia.

Premierul rus a participat la o discutie de trei ore cu expertii din Clubul Valdai, in care a abordat doar vag planuri de reforma politica si economica in Rusia, noteaza Financial Times.

Clubul international de reflectie Valdai este organizat din 2004 de agentia de presa RIA Novosti, Consiliul pentru Politica Externa si Aparare al Rusiei, impreuna cu ziarul The Moscow News, revistele "Rusia in politica globala", respectiv Russia Profile, si reuneste anual sute de experti din diferite tari, specializati in problema Rusiei.