Si asta pentru ca fostul sef al Fondului Monetar International descoperise ca tot aurul din tezaurul american a disparut si a fost inlocuit cu lingouri false. Insusi Vladimir Putin pare sa creada aceasta teorie si a publicat raportul pe site-ul Kremlinului.

Potrivit teoriei, necazurile lui Dominique Strauss-Kahn au inceput cand s-a intrebat de ce Statele Unite amana un transport de 190 de tone de aur catre FMI. A facut sapaturi si a descoperit ca tot aurul care ar fi trebuit sa se afle in tezaurul american a disparut.

Constiente ca informatia face din Strauss-Kahn o tinta, serviciile franceze l-ar fi sfatuit sa paraseasca imediat America si sa nu-si ia telefonul mobil cu el, ca sa nu poata fi gasit. A fost arestat in avionul care urma sa-l duca la Paris, tocmai pentru ca nu a urmat pana la capat sfatul spionajului francez si a sunat la hotel dupa telefon.

Premierul rus Vladimir Putin a ordonat publicarea acestor informatii pe site-ul Kremlinului. In versiunea oficiala, lucrurile pur si simplu nu se leaga, e de parere Putin.

El este primul lider strain care admite ca suspecteaza o inscenare in cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Problema este ca insusi Strauss-Kahn il banuia pe Putin ca ii pregateste asa ceva.

Un amanunt interesant este si arestarea, zilele trecute, la un hotel din New York, a unui fost bancher egiptean, tot pentru agresarea sexuala a unei cameriste.

Egipteanul de 74 de ani este un apropiat al lui Strauss-Kahn si ar fi stiut de la el povestea cu aurul disparut. Intamplator sau nu, fostul sef FMI are si cativa fosti angajati ai FBI in echipa care ii pregateste apararea.