"Uniunea Europeana a adoptat o pozitie extrem de neconstructiva prin suspendarea negocierilor pe tema vizelor. Rusia nu va accepta limbajul sanctiunilor si amenintarilor", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de BBC news online, informeaza Mediafax.

De asemenea, Rusia avertizeaza ca va reactiona prin sanctiuni.

Uniunea Europeana a adoptat joi o serie de sanctiuni politice impotriva Rusiei, suspendand negocierile pe tema acordului privind vizele si amenintand cu masuri economice daca situatia din Ucraina nu se va imbunatati.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, sefii de stat si de guvern au adoptat o strategie etapizata de sanctionare a Rusiei, scopul fiind constrangerea Moscovei sa initieze negocieri pentru solutionarea crizei din Ucraina.

"Situatia din Ucraina trebuie sa se detensioneze. Daca Rusia nu va face acest lucru, vor exista grave implicatii in relatiile UE-Rusia", a insistat Van Rompuy.

Uniunea Europeana considera "ilegala" decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de catre Rusia, a precizat Herman Van Rompuy. "Decizia Parlamentului din Crimeea intra in contradictie cu prevederile Constitutiei Ucrainei si este ilegala", a declarat Van Rompuy dupa summitul de la Bruxelles.

Distanta cea mai mica de franare, rezerve de siguranta si viteza atinsa. Anvelopele de vara Continental castiga testul revistei Auto Zeitung