Numarul locurilor de munca din economia americana, fara sectorul agricol, a crescut in iulie cu 162.000, fata de un avans de 188.000 in iunie, a anuntat vineri Departamentul Muncii din SUA, transmite Mediafax.

Economistii consultati de agentia Dow Jones estimau un avans de 183.000 de locuri de munca si o rata a somajului de 7,5%. 

Ultimele date sugereaza insa ca incetinirea economiei americane ar putea afecta angajatorii, noteaza Wall Street Journal. Taxele mai mari, reducerile de cheltuieli ale autoritatilor federale si cresterea mai lenta din afara SUA au tras in jos economia americana in ultimele luni, in timp ce ritmul angajarilor s-a mentinut la un nivel solid de la inceputul anului. 

In ultimele 12 luni, economia americana a adaugat in medie 189.000 de posturi lunar, astfel ca somajul a scazut de la 8,2% in iulie 2012. 

"Cresterea constanta a economiei determina companiile sa angajeze", a declarat Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.  Avansul PIB din ultimul an a fost insa anemic si a determinat Rezerva Federala sa anunte miercuri ca mentine programul de sprijinire a economiei prin achizitii lunare de obligatiuni in valoare de 85 de miliarde de dolari, noteaza Wall Street Journal. 

Economia SUA a inregistrat o crestere de 1,7% in trimestrul al doilea, dupa un avans de 1,1% in primele trei luni.