Numarul de locuri de munca a inregistrat in decembrie o crestere de numai 74.000, cu mult sub asteptarile analistilor de 197.000, indicand o pauza a trendului pozitiv din ultima perioada. Situatia pietei muncii ar putea reflecta inclusiv conditiile meteo dificile din Statele Unite, potrivit Bloomberg.

In noiembrie, numarul de locuri de munca din SUA a crescut cu 241.000, conform datelor revizuite anuntate de Departamentul Muncii din SUA.

Peste 250.000 de americani nu au putut lucra anumite perioade in luna decembrie din cauza vremii, cel mai ridicat nivel pentru ultima luna a anului incepand din 1977.

"Datele mai slabe privind piata muncii sugereaza ca am putea avea o impresie prea optimista privind situatia reala a economiei. S-ar putea ca economia si piata muncii sa se afle pe un trend de revenire, insa nu atat de puternic pe cat am crezut", a declarat, inainte de publicarea datelor, Russell Price, analist la Ameriprise Financial, din Detroit.

Un studiu al Departamentului Muncii a aratat cresterea numarului de americani care se retrag de pe piata muncii. Rata de participare a scazut in decembrie la 62,8%, un minim al ultimilor 30 de ani.