Oficiul Federal pentru Munca a anuntat ca numarul celor care cauta un job a scazut luna trecuta cu 6.000, pana la cifra ajustata de 2,79 milioane de persoane.

Analistii intervievati de Bloomberg se asteptau totusi la o scadere cu 10.000 de persoane.

De asemenea, rata somajului, care masoara proportia persoanelor fara loc de munca in raport cu populatia apta de munca, s-a mentinut la 6,4%, cel mai redus nivel de dupa reunificarea Germaniei, in 1990. 

"Procesul de creare a locurilor de munca avanseaza intr-un ritm robust, fiind capabil sa absoarba nivelul ridicat al imigratiei si sa reduca somajul in lunile urmatoare", a apreciat economistul Alexander Koch, de la Raiffeisen Schweiz in Zurich, potrivit Agerpres.

Analistii se asteapta ca, miercuri, Eurostat sa anunte ca rata somajului in zona euro a scazut in aprilie la 11,2%, de la 11,3% luna precedenta. 

Ei sustin ca pozitia fiscala solida a Germaniei, situatia foarte buna a pietei de munca, inflatia scazuta, declinul semnificativ al pretului la titei, deprecierea euro si noile masuri de politica monetara adoptate de Banca Centrala Europeana ofera masuri suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene in acest an.