Cronologia evenimentelor

Luni, 21 martie

06:20 Un centru de comanda din complexul unde se presupune ca s-ar afla liderul libian a fost distrus in timpul bombardamentelor de azi-noapte. Pentagonul a negat, insa, ca ar fi fost vizat direct Muammar Ghaddafi.
Alte bombardamente ale aliatilor au vizat sistemul de aparare anti-aerian din jurul capitalei libiene. De mai multe ori, trasoare si salve de riposta de la sol au erupt la Tripoli. Britanicii au confirmat si atacarea unor tinte cu rachete Tomahawk, lansate de la bordul unui submarin din Mediterana.

Coalitia, condusa de Franta, Marea Britanie si Statele Unite, se pregateste pentru o noua faza a ofensivei sale in Libia. Prima zi de raiduri a fost un succes si a permis instituirea unei blocade aeriene.

De asemenea, Pentagonul a dat asigurari ca fortele loiale lui Ghaddafi nu mai inainteaza catre Benghazi, fieful rebelilor.

05:20 Americanii sunt deocamdata in prima linie, insa par hotarati sa-i lase pe europeni in fruntea operatiunilor militare, reflectand prudenta presedintelui Obama de a se angaja intr-un nou conflict.

Citeste mai mult pe www.stirileprotv.ro!