"Nu aplicati cumva standarde duble in privinta Romaniei si Bulgariei?", l-au intrebat jurnalistii pe ministrul olandez al imigratiei.

"Nu este adevarat. Trebuiau sa implementeze standardele tehnice si au facut-o. Insa dincolo de aceasta, trebuie sa avem certitudinea ca acquis-ul Schenghen este implementat pe deplin, in special in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si crimei organizate", a raspuns Gerd Leers.

Ministrul olandez a fost de neinduplecat si la sosire si la conferinta de presa. Vede totul ca pe o usa inchisa asa ca a reluat obsedant tema.

"Daca ai o usa cum este aceea de acolo, cu cele mai bune lacate din lume, poti spune ca, in mod tehnic, usa e sigura si nimeni nu poate sa intre. Daca insa cineva sta in fata usii si o deschide cui ii e pe plac, usa nu mai e sigura", a daugat ministrul olandez al imigratiei.

Intransigenta demnitarului olandez s-ar potrivi cu cea a unui politician fara pata, am spune. Insa Gerd Leers este un personaj controversat in tara lui dar si in Bulgaria, dupa un scandal care l-a facut sa piarda, anul trecut, postul de primar al orasului olandez Maastricht.

Lerrs ar fi construit o vila de 200.000 de euro intr-un cartier rezidential pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Cand a fost intrebat de unde provin banii a dat din colt in colt si imediat au inceput sa curga acuzatiile de coruptie.

Se pare ca Gerd Leers nu s-ar fi dat in laturi nici sa faca presiuni diplomatice asupra ambasadorului olandez la Sofia, ca sa acopere scandalul imobiliar.