Cautiunea ceruta pentru elibearrea lui Assange se ridica la 240.000 sau 200.000 de lire (238.000 de euro), potrivit unor versiuni.

Mai multe personalitati, printre care realizatori de filme si documentare cum ar fi britanicul Ken Loach sau australianul John Pilger, au propus sa plateasca o parte a acestei cautiuni.

"Am intrat in razboiul din Irak dintr-o minciuna. Sute de mii de persoane au murit acolo. Imaginati-va doar ce s-ar fi intamplat daca persoanele care au planuit aceasta crima de razboi in 2002 ar fi avut de-a face cu WikiLeaks. Poate ca ei nu ar fi scapat asa",  scrie pe site-ul sau Michael Moore, realizatorul Fahrenheit 9/11, film care critica ofensiva americana din Irak.

Assange este criticat dur la Washington - in principal de presedintele Barack Obama, care se refera la acte "deplorabile"- pentru ca site-ul sau WikiLeaks a inceput sa publice o serie de documente diplomatice confidentiale.

El a fost arestat la 7 decembrie la Londra, intr-un dosar de presupuse agresiuni sexuale, datand din luna august in Suedia. El neaga aceste fapte.