Indicii S&P 500 si Nasdaq Composite sunt, de asemenea, la valori record.

In jurul orei 17:20 (ora Romaniei), Dow Jones era in urcare cu 0,7%, la peste 20.052 puncte, in timp ce S&P 500 si Nasdaq Composite se apreciau cu 0,6%, respectiv 0,7%. De la castigarea alegerilor de catre Trump, pe 8 noiembrie, Dow Jones a avansat cu aproape 9%, S&P 500 cu 7%, iar Nasdaq Composite cu circa 8%.

Cresterile de miercuri sunt sustinute de rezultatele financiare peste asteptari raportate de companii precum Boeing si Catterpiller, ale caror actiuni se apreciaza cu peste 2%.

“Claritatea este oxigenul pietelor. Cu cat presedintele Trump ofera concretete (promisiunilor din campanie – n.r.), cu atat pragul de 20.000 de puncte se indeparteaza in oglinda retrovizoare. In curand, Dow la 21.000 de puncte va deveni noua obsesie pentru mass-media“, spune Quincy Krosby, strategist piete de capital la Prudential Financial, citat de MarketWatch.

Indicele global al actiunilor MSCI a atins astazi cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, cu un avans intraday de 0,2% la jumatatea zilei, sustinut de datele referitoare la comertul Japoniei, rezultatele trimestriale ale unor companii europene si sperantele ca presedintele american Donald Trump va pune in practica cheltuielile bugetare promise.

Trump a semnat marti doua ordine pentru constructia a doua conducte petroliere, Keystone XL and Dakota Access, contrar masurilor fostului presedinte Barack Obama pentru protejarea mediului, optand pentru extinderea infrastructurii energetice.