”Este imposibil ca oamenii sa aiba o pozitie argumentata si, prin urmare, un referendum decisiv si echitabil in calendarul sugerat de Nicola Sturgeon”, a declarat Mundell.

De asemenea, ministrul britanic a explicat ca nu exista nicio optiune ca Scotia sa ramana parte a Uniunii Europene in urma retragerii Marii Britanii.

”Exista o sugestie implicita ca acest calendar propus cere organizarea unui referendum si un vot pentru independenta ar putea sa opreasca iesirea Scotiei din UE. E absurd!”, a completat ministrul britanic pentru Scotia.

Premierul Nicola Sturgeon a anuntat luni ca va cere saptamana viitoare legislativului scotian sa o autorizeze in vederea organizarii unui nou referendum pe tema independentei Scotiei.

Sturgeon a anuntat ca va actiona rapid pentru a le oferi alegatorilor scotieni posibilitatea de a face din Scotia o tara independenta inainte de Brexit.

Alegatorii scotieni au respins in urma cu trei ani independenta provinciei prin referendum, insa Sturgeon a declarat ca decizia britanicilor de a pleca din UE a provocat o ”schimbare sau circumstante materiale” pentru independenta Scotiei.

Sturgeon si-a prezentat planul in vederea referendumului. Ea va continua sa apere interesele Scotiei in negocieri. Insa ea va actiona, acum, pentru a se asigura ca Scotia are o optiune la finalul procesului Brexit-ului.