Potrivit Euronews, banii in discutie sunt asa-numita comoara a fostului primar al orasului Palermo, Vito Ciancimino, unul dintre cei mai puternici capi ai mafiei din Sicilia.

Procurorii italieni considera ca firma care administreaza una dintre cele mai mari gropi de gunoi din Europa, aflata la periferia Bucurestiului, este folosita ca paravan de catre fiul lui "Don Vito", Massimo Ciancimino.

Massimo Ciancimino se afla in centrul unei ample anchete a autoritatilor judiciare de la Roma, care nu au reusit, insa, pana in prezent, sa gaseasca o legatura intre Romania si mostenitorul averii lui" Don Vito".

Massimo Ciancimino a declarat, pentru Euronews, ca nu a fost niciodata in Romania si ca nu are nicio legatura cu societatea care se ocupa de gestionarea gunoaielor de la Glina.

Procurorii italieni cred, insa, ca in spatele intregii afaceri s-ar afla mai multe companii in Romania, detinute de oameni de afaceri italieni si ca ar exista o intreaga organizatie care spala banii mafiei la Bucuresti.

Autoritatile italiene au inceput, in urma cu cativa ani, o ancheta prin care vor sa restabileasca si sa confiste averea lui Vito Ciancimino, care a murit in urma cu zece ani si care a strans banii din activitati cu organizatia mafiota Cosa Nostra. Banii au fost mosteniti de fiul acestuia, Massimo, care i-a utilizat in afaceri pe intreg teritorul Europei, inclusiv in Romania, mai arata Euronews.