"Mi-au spus: «te rugam, nu castiga finala!»", a declarat Pastora Soler, pe un ton glumet, intr-un interviu acordat postului de radio ABC Punto Radio, inainte de a marturisi, serioasa de aceasta data, ca subiectul ii preocupa destul de mult pe reprezentantii televiziunii publice spaniole TVE, informeaza AFP. 

"Cred ca nu este momentul, nici pentru Spania, nici pentru televiziunea spaniola sa castigam Eurovisionul", a spus artista. "Chiar daca vom castiga, cred ca va fi imposibil (sa organizam urmatoarea editie, n.r.), pentru ca acest lucru costa enorm de multi bani", a adaugat Soler, in varsta de 33 de ani. 

"Azerbaidjanul (tara care gazduieste Eurovisionul in acest an, n.r.) poate sa isi permita acest lucru, pentru ca stim cu totii ca este o tara care are petrol, dar noi nu putem, trebuie sa iesim mai intai din aceasta perioada grea", a adaugat Pastora Soler, care si-ar dori sa se claseze totusi "intre primele cinci, pe locul al doilea, al treilea sau al patrulea". 

Cantareata va concura sambata in finala concursului Eurovision cu cantecul "Quedate conmigo". Spania face parte dintre tarile calificate din oficiu in finala, in virtutea contributiei financiare importante pe care o aduce in fiecare an pentru organizarea evenimentului. 

Spania, a patra economie din zona euro, a reintrat la inceputul acestui an in recesiune si se confrunta cu cea mai inalta rata a somajului dintre tarile industrializate (24,44%). 

Sursa: Mediafax