Declaratiile acestora vin in contextul in care actualul presedinte de la Casa Alba a inceput un turneu electoral de trei zile, in care mesajul pe care il transmite este acela ca prioritatea sa este de a rezolva problemele economice ale tarii.

Miliardarul Warren Buffet, care ii da adesea sfaturi presedintelui Obama, a declarat, ieri, ca este timpul ca miliardarii sa plateasca taxe mai mari, pentru ca, a spus acesta, “am fost rasfatati destul de Congres”.

Buffet propune ca cei care castiga peste un milion de dolari pe an – aproape 237.000 de gospodarii, in 2009, sa plateasca taxe mai mari pentru tot ce depaseste aceasta suma, inclusiv dividende si castiguri de capital.

In timp ce americanii din clasa mijlocie lupta pentru noi in Afganistan si majoritatea se chinuie sa supravietuiesca crizei, cei mai bogati dintre americani continua sa obtina reduceri de taxe”, a recunoascut Buffet.

Cine este miliardarul care declara razboi “mega-bogatilor”: “Eu si prietenii mei am fost rasfatati destul de Congres”

In acelasi timp, Howard Schultz, directorul executive al retelei de cafenele Starbucks, a trimis recent un e-mail catre toti liderii de business, cerandu-le sa nu mai faca donatii pentru politicieni, atata vreme cat acestia nu rezolva problema deficitului.

Va cer ca noi toti sa uitam de contributiile acordate politicienilor pana cand Congresul si presedintele nu vin cu un plan fiscal concret, pe termen lung, pentru rezolvarea deficitului bugetar”, a scris Schultz in e-mail.

Oamenii de afaceri sunt revoltati ca presedintele Barack Obama a inceput deja campania electorala, care va fi si foarte costisitoare, dar are, in schimb, prea putine idei pentru stimularea economiei care este in pericolul de a intra din nou in recesiune.