Podul Oresund, celebru datorită serialului poliţist de televiziune în genul ''nordic noir'' ''The Bridge'', are nevoie de un strat nou de vopsea pentru a-şi conserva structura din oţel. Proiectul va presupune vopsirea a circa 300.000 de metri pătraţi de pod.

"Stratul exterior al procedurii de vopsire alcătuită din cinci straturi se va deteriora în următorii 10 ani aşa că va trebui să aplicăm un nou strat pe deasupra astfel încât vopseaua de dedesubt să poată fi conservată şi să protejăm oţelul împotriva ruginii", a precizat pentru Reuters managerul de proiect Johan Nord, scrie Agerpres.

Vopsirea anterioară s-a făcut pe secţiuni, când elementele podului se aflau pe uscat înainte de a fi apoi asamblate deasupra cursului de apă. De data aceasta, va fi nevoie de o platformă specială ridicată paralel cu podul, iar muncitorii vor trebui să stea agăţaţi de braţul unei macarale deasupra strâmtorii Oresund.

"Este o misiune specială întrucât munceşti la 20-30 de metri deasupra nivelului mării, stând agăţat de braţul unei macarale pentru a ajunge la pod", a spus directorul executiv al Muehlhan Denmark, Jens Mork.

Prestatorul german de servicii industriale Muehlhan a fost ales pentru prima fază a proiectului, cu durata de doi ani, în care va fi vopsită în negru o suprafaţă echivalentă cu 42 de terenuri de fotbal.

Potrivit lui Mork, cantitatea de vopsea care va fi folosită va fi de între 300.000 - 400.000 de litri pentru întregul proiect.