În schimb, inflaţia ar urma să crească în 201,8 iar economia se va extinde într-un ritm moderat, pe fondul situaţiei solide a pieţei forţei de muncă, al majorării cheltuielilor de consum şi al investiţiilor.

Rata inflaţiei va creşte anul acesta şi se va stabiliza, atingând ţinta Fed de 2% pe termen mediu, a precizat Comitetul de politică monetară de la Rezerva Federală (FOMC).

Rata şomajului în SUA a scăzut în decembrie la 4,1%, cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, în timp ce economia a înregistrat o creştere anuală de 2,6% în trimestrul patru din 2017, după un avans de 3,2% în precedentele trei luni.

A fost ultima şedinţă de politică monetară condusă de Janet Yellen, noul preşedinte al Fed, Jerome Powell, urmând să depună jurământul în 5 februarie. Investitorii şi analiştii se aşteaptă ca Powell să menţină continuitatea politicii monetare a Fed.

Powell, în vârstă de 64 de ani, avocat, bancher de investiţii şi membru al Fed din 2012, va fi primul preşedinte al Rezervei Federale din 1979 care nu este economist.

"În interiorul Fed, noi înţelegem că deciziile de politică monetară contează pentru comunităţile şi familiile americane. Împărtăşesc puternic acest sens al misiunii noastre şi sunt decis să adopt decizii în mod obiectiv, pe baza celor mai bune dovezi disponibile, în îndelungata tradiţie a independenţei politicii monetare", a afirmat recent Powell.

Acesta a adăugat că economia SUA a înregistrat progrese substanţiale spre redresarea completă, iar sistemul financiar este mai puternic şi mai rezistent decât în urmă cu zece ani.