"Ce s-a intamplat cu cei de la MF Global s-ar putea repeta in cazul Jefferies, Barclays, Goldman Sachs & Morgan Stanley", a spus economistul pe Twitter.

El mai spune ca banci precum Bank of America sunt mai putin riscante pentru ca o parte din depozite sunt asigurate.

MF Global s-a declarat in faliment la inceputul lui noiembrie dupa ce a efectuat plasamente in datorii suverane europene. Compania, cu sediul in New York, are, conform cererii de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan, datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari.
 
Potrivit CNN, FBI si procurori federali investigheaza modul in care au disparut de la MF Global fonduri de aproximativ 600 de milioane de dolari apartinand clientilor, inainte de intrarea companiei in faliment.
 
Prabusirea companiei este pusa, partial, in seama unor plasamente de 6,3 miliarde de dolari pe datoria unor state din Europa.
 
Cand investitiile au cauzat pierderi si problemele de pe pietele financiare s-au agravat, MF Global s-ar putea sa fi folosit banii clientilor, potrivit Wall Street Journal, insa este inca neclar in ce mod.

Citeste si

UniCredit ar putea anunta o emisiune de actiuni de 7 mld. euro. Situatia bancii, complicata de participatia detinuta de fostul lider libian, Muammar Ghaddafi