Bancnotele au o valoare nominala de 100 de ruble (aproximativ 1,40 dolari sau 1,29 euro) si sunt  "dedicate intrarii Crimeei si Sevastopolului in Federatia Rusa", a informat Banca Centrala.

Banii infatiseaza principalele monumente arhitectonice din Crimeea, precum castelul Cuibul Randunicii din apropiere de Yalta sau un monument naval din Sevastopol, orasul portuar unde se afla baza flotei rusesti la Marea Neagra. Alte imagini imprimate pe aceste bilete, din care au fost imprimate 20 de milioane de exemplare, sunt figura tarinei Ecaterina II, cea care in secolul XVIII a extins frontierele Imperiului Rusesc pentru a absorbi Crimeea, precum si diferite monumente si structuri religioase.   

Rusia a anexat Crimeea in martie 2014, in urma unei operatiuni militare criticata de statele occidentale care ulterior au impus mai multe sanctiuni Rusiei, care sunt in continuare in vigoare.  

Banca Centrala a Rusiei a lansat inca de anul trecut o moneda de 10 ruble cu imaginea Crimeei, celebrand "reunificarea" peninsulei cu Federatia Rusa.