Un "stat agresor" va fi definit ca "un stat care introduce sanctiuni impotriva Federatiei Ruse, cetatenilor rusi si entitatilor legale ruse", conform surselor citate de Izvestia, transmite Mediafax.

Amendamentele propuse de Evgheni Fedorov si Anton Romanov, membri ai partidului Rusia Unita, vor fi adaugate in mai multe legi federale, inclusiv legea contractelor si reglementarile de audit. 

"Pentru a proteja fundamentele ordinii constitutionale, a asigura apararea si securitatea tarii si pentru a proteja piata interna si dezvoltarea economica nationala, Guvernul Rusiei va avea dreptul de a aproba o lista de state agresoare", se arata intr-o nota explicativa atasata proiectului legislativ. 

Entitatile juridice straine si persoanele din "state agresoare" vor avea interdictie de a realiza servicii de consultanta si audit in Rusia. 

"Toate cele sase mari companii americane care ofera servicii de audit si consultanta in Rusia - Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group si McKinsey - vor fi incluse pe lista", a declarat Evgheni Fedorov. 

Proiectul legislativ ar urma sa fie trimis miercuri spre examinare Guvernului.