Novak a declarat ca nu vede necesitatea reducerii productiei de titei de catre Rusia si nu se asteapta ca OPEC sa modifice plafonul de 30 milioane de barili pe zi, la reuniunea din 4 decembrie.  

In ultimele 12 luni, pretul barilului de petrol s-a redus la jumatate, pana la 50 de dolari, iar analistii avertizeaza ca o noua scadere a acestuia va pune si mai multa presiune pe bugetul Rusiei, tara care realizeaza jumatate din venituri din exporturile de petrol si gaze naturale.  

Joi, cotatia barilului de petrol Brent cu livrare in ianuarie era in scadere cu 1,6%, la 43,19 dolari, in timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex) cotatia barilului de titei light sweet crude (WTI) se tranzactiona 39,94 dolari.  

Conducta Turkish Stream ar urma sa traverseze Marea Neagra pana la granita dintre Turcia si Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei.

Conform acordului preliminar convenit in decembrie 2014 intre Gazprom si compania turca Botas, capacitatea totala a intregului proiect Turkish Stream este estimata la 63 de miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde pentru Turcia.