"Ne trebuie un pod pentru automobile si trenuri", a subliniat Putin, intr-o sedinta a Consiliului de Ministri, potrivit Interfax, citata de Mediafax. 

Traversarea Stramtorii Kerci, care atinge 4,5 kilometri in cel mai ingust punct, in estul Crimeei, al bratului de mare care leaga marile Azov si Neagra, este singura modalitate de a ajunge pe peninsula de pe teritoriul rusesc, fara a trece prin Ucraina.  Legatura este asigurata in prezent de un bac. Trenurile continua sa circule pe teritoriul ucrainean, a anuntat ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov.  El a anuntat ca un tunel este, de asemenea, in studiu. 

Un oficial local a declarat la inceputul lunii ca podul este proiectat la o lungime de 7,5 kilometri. Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care incredinteza gestionarea unui grup public, BTP. Valoare evocata atunci era de 24 de miliarde de ruble (470 de milioane de euro). 

Crimeea, un teritoriu cu populatie majoritar rusofona, in sudul Ucrainei, si-a proclamat independenta in urma schimbarii puterii de la Kiev si s-a pronuntat cu aproape 97% din voturile exprimate pentru alipirea la Rusia, intr-un referendum, duminica, denuntat de Kiev si Occident. Curtea Constitutionala rusa a validat miercuri, in unanimitate, tratatul privind integrarea Crimeei in Federatia Rusa, semnat marti de catre Putin.