Potrivit unei surse din cadrul politiei citata de agentia Itar-Tass, numarul protestatarilor era de 20.000 la ora 15.00 (13.00, ora Romaniei).

La randul sau, unul dintre liderii miscarii de opozitie Solidarnost, Ilia Ponomarev, a afirmat ca 40.000 de persoane au venit in Piata Bolotnaia, iar inca 10.000 sunt asteptate.

Municipalitatea a autorizat un miting de 30.000 de persoane in aceasta zona din centrul Moscovei unde sunt mobilizate impresionante forte de ordine.

Mii de persoane protesteaza si in Extremul Orient rus, in cadrul zilei de mobilizare pentru denuntarea rezultatelor alegerilor desfasurate duminica trecuta.

Manifestatiile sunt fara precedent de la venirea la putere a lui Vladimir Putin in anul 2000. Pana acum, in ultima saptamana, fortele de ordine au retinut 1.600 de protestatari la Moscova si Sankt-Petersburg.

"Anulati scrutinul!", au strigat circa 500 de manifestanti la Vladivostok. La Habarovsk, tot in Extremul Orient rus, au protestat circa 400 de persoane. Proteste similare au avut loc in mai multe orase din Siberia, dar si in regiunea Urali.