Intr-un email bizar, reprezentantii Ministerului de Informatii sustin ca actiunile NATO au fost cauzate mai degraba de “atacurile mass-media si de PR” decat de protestele pasnice din strada.

In replica, Ghaddafi cauta un “doctor minune”, care sa organizeze briefinguri de presa zilnice in care sa prezinte motivele “legale” si “morale” pentru care ar trebui sa ramana la putere, in timp ce sute de protestatati mor in strada incercand sa-l dea jos de la putere dupa 42 de ani.

Reprezentantul Ministerului de Informatii libian, Ali Darwish, a trimis o depesa unor agentii de PR din New York si din Londra, cerandu-le sa se implice in “prezentarea adevarata si corecta” in lume a situatiei din Libia.

Acesta a afirmat: “Libia se confrunta cu un atac media si de PR nejustificat, care a dus la implicarea militara si la atacurile din partea NATO.”

Mailul lui Darwish sugereaza ca guvernul libian este dispus sa intocmeasca un plan de PR pe care sa il prezinte firmelor interesate de acest job.

Potrivit unui reprezentant al Misiunii libiene din New York, mailul este unul oficial. “Guvernul incearca in acest fel sa-si apropie cat mai multi oameni din exteriorul tarii”, a spus acesta.

Pe de alta parte, Ronn Torossian, de la firma de relatii publice 5WPR a descries mesajul din partea Libiei ca fiind “neortodox” si si-a exprimat indoiala ca vreo firma de PR se va implica in asa ceva.