În ianuarie, grupul olandez Royal Philips NV şi-a anunţat intenţia de a-şi vinde divizia de electrocasnice pentru a se concentra pe echipamentele medicale.

Vânzarea acestei divizii care produce cafetiere, purificatoare de aer şi alte produse, şi care anul trecut a generat vânzări de 2,3 miliarde de euro, ar urma să dureze între 12 şi 18 luni, a informat compania cu sediul la Amsterdam.

După ce anterior şi-a vândut operaţiunile din domeniul electronicelor de consum, precum televizoare sau playere DVD, precum şi divizia care producea corpuri de iluminat, o vânzare a diviziei de electrocasnice ar urma ieşirea completă a Philips de pe pieţele care nu au legătură cu echipamentele medicale.

Grupul din Turcia include cinci organizaţii importante: Foreign Economic Relations Board (DEIK), Asociaţia exportatorilor TIM, Uniunea Camerelor de comerţ (TOBB) şi Asociaţiile de afaceri TUSIAD şi MUSIAD, a informat Sabah, preluat de Agerpres.

"Între Germania şi China, Turcia este cea mai puternică ţară în domeniul producţiei. Pornind de aici, trebuie creat un model economic de către lumea afacerilor din Turcia, prin formarea de consorţii şi achiziţionarea unor branduri globale", a afirmat un membru al Board-ului DEIK, Murat Kolbasi. Acesta a adat asigurări că ministrul Comerţului, Ruhsar Pekcan, şi-a exprimat sprijinul pentru această iniţiativă.

Istoria companiei Philips a început în 1891 când fraţii Frederik şi Gerard Philips au înfiinţat o societate care producea becuri de iluminat la Eindhoven.