"Necesarul de finantare pentru urmatorii doi ani ramane foarte ridicat. Va fi nevoie de sprijin in continuare", a spus Moghadam la o conferinta de presa organizata in contextul reuniunii anuale a Bancii Mondiale si FMI, care are loc la Washington, scrie Mediafax.

Guvernul de la Atena a atras joi finantare de 3 miliarde euro printr-o emisiune de obligatiuni pe cinci ani, la un cost sub asteptari, de 4,95%, depasind cu 500 milioane euro suma vizata initial intr-o operatiune suprasubscrisa de circa opt ori.

Grecia are in derulare un acord de finantare externa cu UE si FMI. Valoarea acordurilor incheiate in ultimii patru ani se ridica la 240 miliarde euro.

Statul a traversat cea mai ampla restructurare a datoriei de stat din istorie si a aplicat programe dure de austeritate, pentru reducerea deficitului bugetar si impingerea datoriei de stat pe o panta descendenta. Guvernul elen a reusit sa treaca anul trecut pe excedent la bugetul primar.

Recesiunea continua insa in Grecia, care a pierdut 25% din PIB in ultimii sase ani, iar somajul ramane la cote alarmante, de peste 25%.