Carlos Slim este proprietarul operatorului de telecomunicatii America Movil, o companie cu peste 276 de milioane de clienti si care se intinde in 19 state. Astfel, banii nu sunt o problema pentru managerul desemnat de Forbes drept cel mai bogat om din lume. Insa, in cel mai recent interviu acordat ziarului Financial Times, el dezvaluie ca cea mai mare necunoscuta pentru el este chiar modul in care isi va imparti averea dupa moarte. "Cand ma voi duce, voi fi gol. Asa ca ce sa fac? Sa le las copiilor companiile mele, 90% sau 98% din actiuni? Ar fi absurd. E o responsabilitate foarte mare. Ar fi absurd. Iar daca as vinde, cine ar fi interesat sa cumpere?", se intreaba acesta.

Cum traieste Carlos Slim si care este filosofia sa

O alta optiune enuntata de Slim este cea de a-si lasa averea statului mexican, din caritate. Tot el face si un scurt calcul. Dupa impozitare, fiecare cetatean ar obtine aproximativ 300 de dolari.

Intrebarile pe care si le pune omul de afaceri care detine 40% din bursa din Mexic, avand actiuni din companii miniere, din imobiliare, tutun, transport aerian si banci, pot parea incredibile intr-o tara in care aproape jumatate din populatia de 112 milioane de persoane traieste in saracie.

Chiar si asa, stilul lui de viata, comparativ cu al acestora, nu socheaza. El traieste in aceeasi casa de 40 de ani, isi conducere propria masina, nu s-a recasatorit dupa moartea sotiei in 1999, si ia cina in fiecare duminica cu cei sase copii ai sai. Recent, si-a cumparat prima casa in afara Mexicului - in New York.

El este un mare colectionar de arta si chiar si-a deschis propriul muzeu.

Cum arata muzeul deschis de Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, in Mexico City? GALERIE FOTO!

In primele trei luni ale anului, averea lui a crescut cu inca opt milioane de dolari.