"Există riscuri mari pe piaţă legate de supraproducţie şi Moscova trebuie să monitorizeze mai mult piaţa petrolului pentru a putea lua în iulie o decizie echilibrată", a afirmat Novak după o întâlnire cu ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih.

Oficialul saudit a dat asigurări că s-au luat măsuri pentru a preveni un declin semnificativ al preţului ţiţeiului.

De la 1 ianuarie, pentru a sprijini creşterea preţurilor, OPEC şi alţi producători de ţiţei (alianţa OPEC+) au decis să reducă producţia cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

La reuniunea de la Viena, din 25-26 iunie, ar urma să se decidă dacă pactul va fi extins. Dar întâlnirea ar putea fi amânată până în 3-4 iulie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

O altă sursă din OPEC a declarat: "Discutăm o creştere a producţiei, dacă preţul barilului de ţiţei urcă spre 80 de dolari. Totul depinde de nivelul la care se vor situa preţurile în mai şi iunie".

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna august a crescut luni cu 0,30 dolari, la 63,59 dolari.