Pe langa cele 2 trilioane de euro (2,7 trilioane de dolari) datorie publica, Raffelhueschen sustine ca Germania ar mai avea datorii de 5 trilioane de euro, din cauza deficitelor de la sistemul de securitate sociala si la cel de pensii, scrie ziarul german, citat de Bloomberg.

Germania este cea mai mare economie a Uniunii Europene si contribuie cu cei mai multi bani la fondul de salvare a tarilor din zona euro aflate in dificultate.

Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat in repetate randuri opinia ca Grecia nu trebuie lasata sa intre in incapacitate de plata, intrarea Atenei in default urmand sa produca turbulente fara precedent pe pietele financiare din UE si din intreaga lume.

Majoritatea germanilor, precum si opozantii sai politici, au criticat-o pe Merkel pentru aceasta pozitie, acestia fiind de parere ca Grecia ar trebui scoasa din zona euro si lasata sa-si rezolve singura problemele financiare.

Merkel tine cu dintii de Grecia: "Iesirea din zona euro trebuie evitata cu orice pret". Atena, la un pas de a intra in incapacitate de plata

Merkel nu lasa zona euro sa se prabuseasca. Contributia Germaniei la fondul de salvare a tarilor aflate in criza, aproape dubla