Intr-o inregistrare audio a unei conversatii telefonice, oficialul american este auzit spunandu-i interlocutoului sau: "F... UE". 

Nuland are o discutie cu un barbat care este foarte sigur ambasadorul Statelor Unite in Ucraina, Geoffrey Pyatt. Cei doi diplomati vorbesc patru minute despre rezolvarea situatiei politice din aceasta tara. 

Conversatia, care pare sa fi fost inregistrata fara stirea protagonistilor si care a fost difuzata pe YouTube inainte sa circule masiv pe Twitter, nu este datata si este imposibil de autentificat in mod sigur. 

Purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Jennifer Psaki nu a dezmintit acest apel telefonic, dar a refuzat sa spuna mai multe despre o "conversatie diplomatica privata".  Ea a asigurat ca nu are "detalii din surse independente cu privire la originea inregistrarii de pe YouTube", dar a acuzat autoritatile ruse ca fac publicitate in jurul acestui caz, difuzand inregistrarea pe Twitter. Ea a apreciat ca metodele Rusiei au "cazut foarte jos". 

Moscova se opune Washingtonului si Bruxelles-ului in criza ucraineana. 

La randul sau, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a considerat ca faptul ca aceasta conversatie a fost "difuzata pe Twitter de catre Guvernul rus este semnificativ pentru rolul Rusiei".

Merkel considera "absolut inacceptabile" insultele proferate de Nuland la adresa UE

"Cancelarul considera aceste afirmatii absolut inacceptabile. Cancelarul vrea sa sublinieze din nou asupra faptului ca (sefa diplomatiei UE) Lady (Catherine) Ashton face o munca excelenta", a declarat Christiane Wirtz, o adjuncta a purtatorului de cuvant al Guvernului, raspunzand unei intrebari despre afirmatia "F... EU", a adjunctei secretarului de Stat american John Kerry, Victoria Nuland. 

"Uniunea Europeana va continua sa depuna eforturi foarte intense pentru relaxarea situatiei din Ucraina", a adaugat Wirt

Parisul nu comenteaza afirmatia lui Nuland

Franta nu comenteaza afirmatiile diplomate americane despre rolul UE in solutionarea crizei din Ucraina, a declarat vineri un purtator de cuvant al Quai d'Orsay, relateaza AFP. 

"Nu avem ce comentarii sa facem", a declarat pentru presa Romain Nadal, cu trei zile inainte de vizita de stat a presedintelui François Hollande in Statele Unite.