Casa Alba vrea sa modernizeze sistemele informatice ale guvernului pentru reducerea costurilor, eliminarea pierderilor si imbunatatirea serviciilor.

Trump a spus luni ca guvernul ar putea economisi pana la 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani cu astfel de masuri.

”Obiectivul nostru este o transformare larga a tehnologiei guvernului federal, prin care va oferi servicii mult mai bune cetatenilor. Guvernul trebuie sa tina pasul cu revolutia tehnologica”, a spus Trump.

Directorii fac parte din Consiliul Tehnologic American format de Trump in luna mai pentru a sustine eforturile de modernizare a guvernului.

Guvernul SUA ar trebui sa aiba cel mai modern guvern din lume, dar nu are”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook.

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, a spus ca vrea ca administratia Trump sa se foloseasca de tehnologiile comerciale existente, de trainingul angajatilor, de echipamentele care invata si de inteligenta artificiala.

Inainte de a se intalni cu Trump, sefii de companii au participat la 10 sedinte de grup cu vicepresedintele Mike Pence, secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin si secretarul petnru Comert Wilbur Ross, alaturi de presedintii Massachusetts Institute of Technology si Ohio State University.

Casa Alba vrea sa reduca aparatul guvernamental si forta de munca federala si sa elimine din reglementari.

In martie, Trump a semnat un ordin pentru reformarea guvernului federal si l-a numit pe ginerele sau Jared Kushner sa conduca Biroul Casei Albe pentru Inovatii Americane, pentru atragerea de idei de afaceri si posibila privatizarea unor funcaiuni guvernamentale.

Multi dintre directorii de companii tehnologice vor sa atraga sprijinul Casei Albe in domeniu reglementarilor si altor politici, cum ar fi vizele pentru muncitorii calificati.

Intre ceilalti participanti la discutii s-au aflat directorul general al Alphabet, Eric Schmidt, presedintele fondului de investitii Kleiner Perkins, John Doerr, si directorii generali ai Microsoft, International Business Machines Corp, Intel, Qualcomm, Oracle si Adobe Systems.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost invitat dar nu a putut particia din cauza unui conflict, a anuntat compania.

Potrivit datelor din 2016,, guvernul SUA cheltuieste peste 800 de miliarde de dolari anual pentru IT, excluzand operatiunile clasificate.