"A fost o decizie la limita, luata dupa date economice sub asteptari", a declarat Bullard la televiziunea Bloomberg, potrivit Mediafax.

El a aratat ca este posibil sa apara date economice care sa modifice perspectiva actuala, astfel incat comitetul de politica monetara sa decida o reducere usoara a achizitiilor de obligatiuni, in octombrie.

Fed a surprins pietele financiare in aceasta saptamana, cu decizia de a nu modifica achizitiile lunare de obligatiuni de 85 de miliarde de dolari, explicand ca trebuie sa vada semne mai solide de crestere a pietei muncii.

Presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, a declarat ca institutia va decide in privinta acestor achizitii in functie de ceea ce are nevoie economia.

Fed a mentionat si reducerea cheltuielilor guvernamentale, precum si cresterea dobanzilor la creditele ipotecare, care "restrictioneaza cresterea economica".

Decizia a luat prin surprindere analistii, care se asteptau ca banca centrala americana sa restranga achizitiile lunare de obligatiuni cu 10-20 miliarde de dolari.

Investitorii de pe Wall Street ar putea sa devina ingrijorati de noile temeri exprimate de Fed in legatura cu soliditatea economiei americane.

Fed a incercat, in comunicatul publicat la sfarsitul sedintei de politica monetara derulata pe parcursul a doua zile, sa calmeze investitorii, notand redresarea treptata a economiei din ultimul an.