Sarkozy si sotia lui Carla Bruni s-ar putea muta intr-una dintre cele mai luxoase zone ale Londrei, cum ar fi South Kensington, devenind astfel unul dintre cele mai celebre cupluri din capitale britanica.

Publicatia de la Londra mai scrie ca fostul presedinte francez este deja investigat in Franta, intr-un caz de coruptie, iar mutarea la Londra nu va face decat sa irite autoritatile si populatia.

Detalii legate de planul acestuia de a se muta au fost descoperite in urma unei verificari a locuintei lui Sarkozy din Paris, in dosarul de coruptie, in conditiile in carfe fostul presedinte si-a pierdut imunitatea odata cu peirderea alegerilor in mai 2012. Site-ul de investigatii Mediapart, citat de London Evening Standard, sustine ca „primul draft” al proiectului lui Sarkozy a fost gasit de catre detectivi in computerul acestuia.

Actorul Gerard Depardieu a anuntat recent ca se muta in Belgia, pentru a evita plata taxei de 75% din avere, acelasi lucru fiind anuntat si de actrita Brigitte Bardot. Ulterior, presedintele rus Vladimir Putin i-a acordat celebrului actor pasaportul cu cetatenia rusa.

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat, la finele anului trecut, sub statutul de martor asistat la Bordeaux, dupa ce a fost audiat timp de 12 ore de catre justitia care ancheteaza o posibila finantare ilegala a campaniei sale prezidentiale din 2007

Statutul de "martor asistat" este un statut intermediar intre cel de simplu martor si cel de inculpat si va permite avocatului lui Sarkozy sa continue sa aiba acces la dosar. Instituit in 1987 pentru a evita rusinea fostei inculpari, acesta presupune ca persoana vizata va fi supusa urmaririi penale.

Fostul presedinte francez fusese convocat initial cu scopul de a fi inculpat pentru "abuz de incredere" in cadrul "dosarului Bettencourt", care poarta numele mostenitoarei gigantului mondial in domeniul produselor cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, in varsta de 90 de ani, cea mai bogata persoana din Franta.

Aceasta ipoteza a fost formulata de catre fostul contabil al lui Bettencourt, care a declarat politiei, in iulie 2010, ca la inceputul lui 2007, omului de incredere al lui Bettencourt, Patrice de Maistre, i s-a cerut suma de 150.000 de euro in numerar, bani care ar fi fist destinati finantarii camapaniei electorale a lui Nicolas Sarkozy.