"Statele Unite sunt pregatite sa lucreze cu partenerii bilaterali si multilaterali pentru a oferi Ucrainei tot sprjinul necesar pentru restaurarea stabilitatii financiare si revenirea la cresterea economica, daca noul guvern pune in aplicare reformele necesare", a spus Lew. 

Secretarul Trezoreriei a precizat ca un program al FMI au trebui sa fie "centrul" unui eventual plan de ajutor international. Lew a subliniat ca a vorbit de mai multe ori cu premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, si a primit asigurari ca Guvernul de la Kiev este "pregatit sa ia masurile necesare in vederea construirii unui fundament solid pentru economia" Ucrainei. 

Noile autoritati ucrainene, care au preluat puterea de la fostul presedinte Viktor Ianukovici, au lansat joi un apel de ajutor din partea FMI, care s-a declarat imediat "pregatit sa raspunda" in acest sens.  In paralel, Kievul pierde controlul in Crimeea, in contextul sporirii prezentei trupelor ruse in aceasta peninsula din sudul Ucrainei.  Lew a reafirmat ca Washingtonul urmareste "indeaproape" si "cu mare ingrijorare" situatia din Ucraina.