Curtea de apel din Albany a confirmat luni respingerea de catre o instanta inferioara a unor contestatii la adresa interdictiilor impuse de municipalitatile oraselor Dryden si Middlefield, scrie Bloomberg.

Decizia Curtii de Apel ar putea determina companiile de petrol si gaze sa abandoneze proiectele de fracturare hidraulica din statul New York, in timp ce guvernatorul Andrew Cuomo analizeaza daca sa ridice un moratoriu instituit in 2008, pe care l-a mostenit la preluarea functiei.

Exploatarea zacamintelor de hidrocarburi prin fracturare hidraulica in state pornind din Dakota de Nord si pana in Pennsylvania a contribuit la cresterea productiei de gaze naturale a Statelor Unite la niveluri record, in fiecare din ultimii sapte ani, potrivit Administratiei pentru Informatii in Energie (AIE) din SUA, dar metoda este supusa unei atentii tot mai mari de catre organizatiile de protectie a mediului.

O parte din statul New York se afla pe sistul Marcellus, o formatiune despre care AIE estimeaza ca are rezerve de gaze suficiente pentru asigurarea consumului Statelor Unite timp de sase ani.